Stress & burn-out coaching

Iedereen ervaart wel eens stress en dat hoeft niet altijd negatief te zijn. Om te presteren heb je namelijk een bepaalde mate van spanning nodig. Maar wanneer deze stress te lang aanhoudt, kan dat leiden tot uitputting en kunnen er lichamelijk en/of psychische klachten ontstaan.

Als stress & burn-out coach begeleid ik jou in het versterken van je mentale veerkracht, zodat je weerbaar bent voor de uitdagingen waar je voor staat in je job en in je leven. Zo vind je focus op wat je echt wil bereiken en kun je beter omgaan met stress.

Wij geven geen diagnose maar ondersteunen je bij het voorkomen en bestrijden van stressklachten, overspanning en burn-out.

Test – Loop jij risico op een burn-out?

Wil je graag ontdekken of je risico loopt op een burn-out? Met de Burn-out Assessment Tool van de KU Leuven kan je zelf onderzoeken of je risico loopt op een burn-out. Klik hier voor toegang tot deze online tool en ontvang je meteen het resultaat. Heb je een hoog tot zeer hoog risico op een burn-out? Aarzel dan niet om tijdig hulp in te schakelen. Je staat er niet alleen voor!

Kennismakingsgesprek

In een intakegesprek wordt gekeken wat je hulpvraag is. De verwachtingen van de coaching worden hierin geëxploreerd. Stress & burn-out coaching is steeds maatwerk.

Volgende onderdelen kunnen bijvoorbeeld deel uitmaken van de begeleiding:

  • Oriëntatie
  • Eerste analyse van stressklachten en stressbronnen
  • Rust, ontspanningstechnieken en herstellen van energie en fysieke conditie
  • Omgaan met stress en emoties
  • Versterken van competenties, bijvoorbeeld: versterken van zelfvertrouwen, assertiviteit, grenzen bewaken, versterken van focus, zelforganisatie, plannen en prioriteiten stellen
  • Levensmissie, talenten en drijfveren
  • Match met sociale omgeving en werk. Welke aanpassingen zijn nodig in sociale contacten, de privéwerkverdeling of binnen het werk?
  • Werkhervatting, terugvalpreventie en follow-up

Duur en tarieven

Het aantal sessies is afhankelijk van de klacht en hulpvraag.
Na het intakegesprek kan hierover meer duidelijkheid verkregen worden.
Een sessie duurt 1 uur en kost 65€

Heb je vragen of wens je een afspraak?

Neem gerust even contact op!

Back to top